Biler «stjålet» på Gardermoen

Har du noen gang glemt hvor du har parkert bilen din? kanskje du var stresset, trengte å rekke en flyavgang eller en butikk like før det stengte? Da kan det være fort gjort å miste oversikten dersom parkeringsområdet er stort, har flere innganger eller at du aldri har vært der før.

 

iStock_000086574789_Small

 

Anmeldt tyveri

Det har ved flere tilfeller blitt anmeldt tyveri av biler som har stått parkert på Gardermoen flyplass, der bileier selv har parkert bilen.

Et eksempel på dette, er en kvinne som parkerte i parkeringshuset på Gardermoen i 2014. Dagen etter kom hun hjem fra reisen sin og kunne ikke finne bilen. Hun anmeldte saken og fikk etter hvert oppgjør fra forsikringsselskapet.

9 måneder senere var det reisende som reagerte på en bil som sto nedstøvet i parkeringshuset. Det viste seg å være kvinnens bil. Den hadde stått på samme sted hele tiden.  

Stress ved parkering

I følge If skadeforsikring sine undersøkelser, glemmer nesten halvparten av oss 1 eller flere ganger hvor vi har parkert bilen. Det er i de store parkeringshusene vi sliter mest. Et typisk eksempel er at mannen har parkert bilen, og kona skal hente den.

De har kanskje ikke kommunisert godt nok om hvor bilen står plassert. En annen gjenganger er at bileier er sikker på at hun eller han vet hvor bilen står, men husker feil og leter på feil plass.

Tre gode tips:

  • Ta bilde av bilens plassering og send bildet som melding til deg selv – med opplysning om etasje, bokstav og tall.
  • Bruk parkeringsapplikasjoner hvor du legger inn bilens GPS-posisjon når du parkerer, for eksempel Car Finder, som finnes i både Apple Store og Google Play. (Merk at ikke alle apper er like nøyaktige.)
  • Hvis dere er flere i bilen, be også de andre memorere plassen.

Ønsker du å unngå dette problemet når du behøver parkering på Gardermoen? Ta kontakt med Flight Park, så sørger vi for at bilen din blir både parkert og står trygt mens du er på reise. Behøver du elbil-parkering, sørger vi for at bilen får ladeplass. 

Relaterte innlegg