«Farvel» til snø & «Hallo» til steinsprut

Våren er en deilig tid for mange av oss. Varmegradene stiger og dagene blir lengre. Skiftet fra vinter til vår er imidlertid ikke bare fryd og gammen. Det er nemlig også høysesong for steinsprut.

SteinsprutPå veiene ligger det for tiden store mengder grus og sand som tidligere på året ble brukt for å hindre glatte vinterveier. Nå som våren er i anmarsj er de små steinene ikke lengre nyttige. De er tvert imot med til øke mengde av steinsprut.

Øk avstanden til forankjørende

Det anbefales alltid å holde avstand til andre bilister, men i den tidligste vårperioden er det ekstra lurt å følge dette rådet.

Med mye grus og sand på veien er det langt større sannsynlighet for å få steinsprut. Mange av landets veier har i tillegg fått sprekker og løs asfalt etter en hard vinter. Dette bidrar ytterligere til økte mengder småstein som kan treffe bilen.

Hold deg derfor i god avstand til bilen foran.

Quick-fix av sprekk i frontruten  

Skulle du være uheldig å få en steinsprutskade på frontruta, er det lurt å ta tak i problemet med en gang. En liten steinsprut kan fort utvikle seg til en skade som både blir dyr å reparere og som i verste fall kan få alvorlige konsekvenser.

For å unngå at en liten steinsprutskade skal forgrene seg, kan du bruke en gjennomsiktig tape og feste over skaden frem til du kommer deg på et bilverksted.

hurtigruta-300x225Steinsprutreparasjon av profesjonell

Uansett skadens omfang bør du få den sjekket og fikses av en profesjonell.

Reparasjon av steinsprutskader er kostnadsfritt så lenge du har kasko eller delkasko. Skifte av frontrute dekkes i de fleste tilfeller av forsikringen, og det betales kun en egenandel. Denne ligger normalt omkring kr. 2.000.

Les også: Er du oppdatert på de nye parkeringsreglene som trådte i kraft i januar 2017? Les vårt blogginnlegg, som gir deg oversikt over de nye parkeringsreglene som også gjelder for parkering på Gardermoen her!

Relaterte innlegg