Høstferien 2017 nærmer seg og det er trolig mange som planlegger reise

reise høstferien parkering på gardermoen

I oktober er det høstferie, og går man ut i fra fjorårets reisestatistikk er det mange som reiser på ferie i denne sesongen.  

I en undersøkelse som Gallup TNS utførte for NOH Reiseliv i 2016, svarte 7 av 10 at de skulle på en eller annen form for ferie i løpet av høsten. Dette tilsvarer 72 %.

I følge den samme statistikken har det vært en gradvis økning i antallet av reisende siden 2014, så det er all grunn til å tro at det også i år blir en del reisetrafikk.

I følge Statistisk Sentralbyrå reiser størstedelen dessuten med fly på høsten. I 4. kvartal 2016 stod flyreiser for hele 47,06 % av reisetrafikken i denne perioden.

I uke 40 er det høstferie i … I uke 41 er det høst ferie i …
AkershusAust-Agder, Buskerud, Oslo, Oppland, Vest-Agder, Vestfold, Østfold, Finnmark, Nordland og Troms Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Rogaland, Sogn og Fjordane samt Telemark

Bestill parkering ved lufthavnen i god tid

Skal du også ut å fly i høstferien, anbefaler vi at du bestiller parkering ved lufthavnen i god tid.

Den økte trafikken til og fra Gardermoen påvirker selvfølgelig parkeringstilbudet ved lufthavnen.

Vi vet av erfaring at reisedager kan være lange og slitsomme, og i slike tilfeller er det lurt å ha alt planlagt på forhånd. Hvis du bestiller parkering på Gardermoen i god tid, sikrer du deg en smidig reisevei til og fra Oslo Lufthavn. Vi tilbyr også parkering for el-biler!

Få EU-kontroll på bilen mens du er på ferie

Har du skilt med 0 som siste siffer er det sannsynlig at kjøretøyet ditt skal gjennom EU-kontroll i oktober måned.

I følge Statens Vegvesen skal personbiler med tillatt totalvekt 7 500 kg eller mindre og varebil kontrolleres første gang i det fjerde kalenderåret etter registreringsåret og deretter annenhvert år.

Er du i tvil, kan du sjekke når bilen din skal til EU-kontroll her.

Trenger du EU-kontroll på din bil? Flight Park har bilpleie og verksted ved levering av bil når du behøver parkering ved Gardermoen flyplass.

Slå to fluer i en smekk – dra på flyreise mens bilen din blir EU-godkjent.

Relaterte innlegg