Hvordan bør man vaske bilen i minusgrader?

Snø, slaps og salt er med på å gjøre bilen veldig skitten. Dette kan føre til skader hvis bilen ikke blir vasket jevnlig. Men hvordan og hvor ofte bør man egentlig vaske bilen sin på vinteren?

På vinteren er både vær, salting og kulde med på å gjøre livet vanskelig for Norges bileiere. Skitt fra snø, slaps, grus og ikke minst salt fester seg på bilen, og gjør jevnlig rengjøring nødvendig. Her får du 5 gode råd til bilvask i minusgrader.

Vask bilen jevnlig

bilpleie, bilvask

Å vaske bilen i vinterperioden kan være en utrolig utilfredsstillende oppgave. Du bruker tid og krefter på å vaske bilen ren, men med en gang du kjører ut av innkjørselen er den skitten igjen. Så hvorfor vaske bilen i det hele tatt?

Jevnlig vask av bilen om vinteren er bl.a. viktig på grunn av de store mengdene salt som spres på veiene. Salt får stål til å ruste mye fortere, så hvis det fester seg på bilen og får ligge der over en lengere periode kan saltet løse opp lakken og skape rustskader.

Når du skal vaske bilen trenger du ikke alltid bruke såpe eller kjøpe vask i en vaskehall. Det holder å spyle bilen med vann i en periode, til du ser at den verste skitten er borte.

Unngå for mye og for sterke såper

Skal du gi bilen en skikkelig vask med såpe, bør du i perioder med kulde og vinterføre unngå bruk av sterke såper og avfettende midler. Dette kan nemlig svekke lakkens motstandsdyktighet.

Invester i en god lakkforsegling

Hvis du ønsker å unngå skader fra vinterværet, er det lurt å bruke litt tid og penger på en god lakkforsegling. Dette gir bilen et skjold som kan bidra til å forebygge skader.

Gi bilen en understellsbehandling

I tillegg til lakkforsegling er det lurt å bruke litt penger på en antirustbehandling av bilens understell. En slik behandling gjør understellet mer motstandsdyktig i vinterperioden, da det støter fra seg salt og vann fra veien.

Parker inne hvis det er mulig

Det sier seg kanskje selv, men du bør alltid parkere inne om vinteren hvis det er mulig. Parkerer du inne slipper du snø og skitt som kan være skadelig for bilen. Du unngår i tillegg nedkjøling av motoren, noe som kan gi deg startvansker med bilen.

Er du oppdatert på de nye parkeringsreglene som trådte i kraft i januar 2017? Les vårt blogginnlegg, som gir deg overblikk over de nye parkeringsreglene som også gjelder for parkering på Gardermoen her!

Relaterte innlegg