«Vinterferien 2017» nærmer seg, og det samme gjør ferietrafikken

Hvert år drar mer enn 1 million nordmenn på vinterferie. Det påvirker både biltrafikken samt bestilling av flybilletter og parkering på Gardermoen. Vi har derfor samlet en rekke gode råd som får deg lettest mulig fra A til B.Vinterferie 2017, parkering gardermoen

Hovedorganisasjonen Virke publiserte nylig en undersøkelse, som viser at 25 % av oss nordmenn har planer om å dra på vinterferie i den kommende uken, skriver Oppland Arbeiderblad.

Statistikken viser dessuten at 38% planlegger å tilbringe ferien på hytta, mens 41% skal reise til utlandet. Dette betyr økt trafikk på landets veier og flyplasser.

Hold deg oppdatert på trafikkmeldinger

ReiseinfoMed vanskelig vintervær og mange biler på veiene kan det fort skje endringer i trafikken, som påvirker reisen din.

Det er derfor lurt å holde seg oppdatert både før og under reisen. På Statens Vegvesen sin nettside finner du ulike tjenester, som gir deg nyttig informasjon om trafikken i hele landet. Du kan regne ut reisetiden din, se hvor mye du må betale i bompenger, bestille SMS-varsel ved trafikkendringer og mye mer.

Book parkering på Gardermoen i god tid

Den økte trafikken merker vi naturligvis også hos Flight Park, hvor vi forventer å bli fullbooket i denne perioden.  

Vi vet av erfaring at reisedager kan være lange og slitsomme, og i slike tilfeller er det lurt å ha alt planlagt på forhånd. Hvis du bestiller flybilletter og parkering på Gardermoen i god tid,  sikrer du deg en smidig reisevei til og fra Oslo Lufthavn.

Kjør forsiktig!

Sist men ikke minst oppfordrer vi alle til å kjøre ekstra forsiktig. Kombinasjonen av vinterføre og ferietrafikk kan være farlig om du ikke tar de rette forbeholdene. Hold avstand til bilen foran, vær ekstra oppmerksom i områder med høye brøytekanter som gir dårlig utsikt og pass opp for slaps og faste hjulspor.

Les også vårt blogginnlegg om de nye parkeringsreglene for 2017, som påvirker både ulovlig parkering og el-bileiere.

Relaterte innlegg